Steel cut overnight oats med bakte rotgrønnsaker
En herlig og velsmakende rett som du lager kvelden før og nyter dagen etter. 4 pers.
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid:
Ingredienser
- 250 g Møllerens Urkraft, Steel Cut Havregryn
- 7,5 dl kylling eller grønnsaksbuljong
- 1 søtpotet
- 1 rødløk
- 1 fennikel
- 2 rødbeter
- 3 fedd hvitløk
- 1 neve timian
- saften av 1 sitron
- salt og pepper
- 2 ss smør
- olivenolje
- evt. 1 dl raspet norsk hardost
Slik gjør du det
- Legg steel cut havregryn i vann over natten.
- Skyll av de i et dørslag og ha de i en kjele med litt buljong.
- Kok inn og spe med litt og litt buljong til alt er absorbert og kornet er mørt.
- Vend inn raspet hardost.
- Del opp grønnsaker i biter og ha de i en langpanne.
- Hell over olivenolje, saften av 1 sitron, smør, pepper og salt.
- Strø over hakket timian og stek i ovn i ca. 35 min på 200 grader. Rør godt av og til.
- Fordel ”steelottoen” i bunn av en matboks og topp med de ovnsbakte grønnsakene.
- TIPS: lag gjerne en god pesto eller aioli til hvis du ønsker litt mer saus.