Ingredienser

  1. 250 g Møllerens Urkraft, Steel Cut Havregryn
  2. 7,5 dl kylling eller grønnsaksbuljong
  3. 1 søtpotet
  4. 1 rødløk
  5. 1 fennikel
  6. 2 rødbeter
  7. 3 fedd hvitløk
  8. 1 neve timian
  9. saften av 1 sitron
  10. salt og pepper
  11. 2 ss smør
  12. olivenolje
  13. evt. 1 dl raspet norsk hardost

Slik gjør du det

  1. Legg steel cut havregryn i vann over natten.
  2. Skyll av de i et dørslag og ha de i en kjele med litt buljong.
  3. Kok inn og spe med litt og litt buljong til alt er absorbert og kornet er mørt.
  4. Vend inn raspet hardost.
  5. Del opp grønnsaker i biter og ha de i en langpanne.
  6. Hell over olivenolje, saften av 1 sitron, smør, pepper og salt.
  7. Strø over hakket timian og stek i ovn i ca. 35 min på 200 grader. Rør godt av og til.
  8. Fordel ”steelottoen” i bunn av en matboks og topp med de ovnsbakte grønnsakene.
  9. TIPS: lag gjerne en god pesto eller aioli til hvis du ønsker litt mer saus.

Produkter i denne oppskriften

Urkraft Store Havregryn