Pizzaboller med havre
Boller som måltid? Absolutt! Disse er fylt med en haug av godsaker. Bare å nyte. Nok til ca 16-20 stk.
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid:
Ingredienser
- 150 g Møllerens Urkraft, Lettkokte Havregryn
- 400 g siktet hvetemel
- 1 ts salt
- 3,5 dl vann
- 25 g fersk gjær
- 2 ss olje
- FYLL:
- En pakke Fetaost eller chevre
- 3 dl Creme fraiche
- En klype Pepper
- 75g Grønnkål
- 2 dl Raspet søtpotet
- 1 dl mandler
Slik gjør du det
- Bland sammen lunket (37 grader) vann og gjær i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
- Når gjæren er oppløst, tilsetter du de tørre ingrediensene.
- La deigen elte i ca. 5-8 minutter med en eltekrok på lav hastighet. Deigen skal bli smidig og løsne fra bakebollen.
- Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.
- Del opp deigen i 16-20 deler (kommer an på hvor store du ønsker de), og rull ut boller som trykkes litt flate.
- Bland sammen fetaost, pepper og creme fraiche og smør blandingen utover bollene.
- Rasp søtpotet og ha den og grønnkål over fetaostkremen
- Topp med grovhakkede mandler.
- Plasser bollene på et bakepapirbelagt stekebrett. Stekes midt i ovnen i 20 minutter på 200 grader.