Ingredienser

  1. 150 g Møllerens Urkraft, Lettkokte Havregryn
  2. 400 g siktet hvetemel
  3. 1 ts salt
  4. 3,5 dl vann
  5. 25 g fersk gjær
  6. 2 ss olje
  7. FYLL:
  8. En pakke Fetaost eller chevre
  9. 3 dl Creme fraiche
  10. En klype Pepper
  11. 75g Grønnkål
  12. 2 dl Raspet søtpotet
  13. 1 dl mandler

Slik gjør du det

  1. Bland sammen lunket (37 grader) vann og gjær i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  2. Når gjæren er oppløst, tilsetter du de tørre ingrediensene.
  3. La deigen elte i ca. 5-8 minutter med en eltekrok på lav hastighet. Deigen skal bli smidig og løsne fra bakebollen.
  4. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.
  5. Del opp deigen i 16-20 deler (kommer an på hvor store du ønsker de), og rull ut boller som trykkes litt flate.
  6. Bland sammen fetaost, pepper og creme fraiche og smør blandingen utover bollene.
  7. Rasp søtpotet og ha den og grønnkål over fetaostkremen
  8. Topp med grovhakkede mandler.
  9. Plasser bollene på et bakepapirbelagt stekebrett. Stekes midt i ovnen i 20 minutter på 200 grader.

Produkter i denne oppskriften

Urkraft Lettkokte Havregryn