Havrekjeks
Smaksfulle kjeks med havre og honning som gir naturlig påfyll av energi gjennom dagen.
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 - 40 minutter
Ingredienser
- 150 g Møllerens Urkraft, Lettkokte Havregryn
- 150 g Sammalt hvetemel fin
- 50 g Sukker
- En klype salt
- 2 ts Bakepulver
- 100 g Smør, smeltet
- 1 dl Melk
- 1 ss Honning
Slik gjør du det
- Forvarm ovnen til 160 grader, varmluft.
- Bland sammen det tørre. Hell i smeltet smør, melk og honning. Bland godt sammen med hendene eller en sleiv. Deigen skal blandes sammen, men ikke knas. La deigen hvile noen minutter.
- Kle et stekebrett med bakepapir.
- Del deigen i ca 20 kuler på størrelse med plommer (ca. 30 gram hver). Trykk dem flat, eller kjevl dem flat.
- Stek havrekjeksene til de begynner å bli mer gylne i kantene enn på midten, 20-25 minutter. La avkjøle 5 minutter på stekeplaten. Ha dem så over på rist. Spis når du vil. Kjeksene holder fint i flere dager i en tett beholder.