Grove gulrotvafler
Sunne vafler for å ta med på tur, på hytta, til sjøen eller i bakken. Digg uansett. Nok til 8 stk.
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid:
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 dl Møllerens Urkraft, Lettkokte Havregryn
- 2 dl grovmalt hvetemel
- 2 dl sammalt hvetemel
- 4 stk egg
- 8 dl melk
- 1 ts bakepulver
- 2 dl raspet gulrot
- 1 dl hakkede hasselnøtter
Slik gjør du det
- Smelt smøret.
- Bland sammen egg, melk og smør i en bolle.
- Tilsett litt og litt av den tørre blandingen.
- Bland sammen til en klumpfri røre.
- Rør inn raspet gulrot og nøtter og la røren svelle i ca. 20 minutter.
- Varm opp vaffeljernet og stek vaflene med litt smør til de får en gyllen farge.
- Server gjerne med mandelsmør, raspet eple og hasselnøtter.
- TIPS: Plukk gjerne bær i skogen og ha i røren så gir det ekstra smak i vaflene.