Jeg er ikke en person som løper opp fjellet. Jeg tar det med ro og nyter det jeg ser rundt meg. Jeg er jo ikke der for å slite meg ut, jeg er der for å oppleve noe vakkert eller spennende.
– Asbjørn Eggebø Næss

MIN URKRAFT

Asbjørn er en av Norges største frikjøringsprofiler. Han bor på Hjelset med samboer og deres to døtre, som ofte er med ham på eventyr. For Asbjørn er naturen en stor del av hverdagen og han lever av å dele sine opplevelser med andre gjennom film og bilder.

– Å være ute i naturen er jobben min. Det å kunne leve av å dele mine naturopplevelser med mennesker, som blir inspirert av det jeg gjør er utrolig givende. For meg er det viktig å bruke naturen hele året. Selv om kanskje min største lidenskap er stå på ski, så utforsker jeg stadig nye aktiviteter. For eksempel liker jeg å windsurfe og å sykle. All utendørs aktivitet gir meg glede, og hver årstid har helt egne opplevelser å by på, forteller Asbjørn. 

MIN URKRAFT

– Å nyte naturen er ikke så veldig komplisert. Noe av det gøyeste jeg vet er å ta med meg en spade ut og bygge et skihopp som jeg kan renne i. Slike små aktiviteter kan alle gjøre. Det er noe jeg har like stor glede av i dag som jeg hadde da jeg var 7 år.

Asbjørn forteller at god niste er kanskje det viktigste å ha med seg på mer krevende turer.

– Vi baker ofte brød med havregryn fra Urkraft, som jeg pakker med meg i sekken. Det er viktig å fylle på energien underveis slik at man får en god opplevelse og ikke kommer hjem med kjempelavt blodsukker. Når jeg spiser havre så kjenner jeg at energien varer lenge.

 


– Jeg er ikke en person som løper opp fjellet. Jeg tar det med ro og nyter det jeg ser rundt meg. Jeg er jo ikke der for å slite meg ut, jeg er der for å oppleve noe vakkert eller spennende @asbjorn_eggebo /@urkraftnorge


 



Asbjørns grytebrød med havre

– Jeg lever et veldig aktivt liv og da er det viktig å hele tiden fylle på med energi. Jeg spiser mye brødmat med godt pålegg. Det er godt til frokost, og lett å pakke med seg på tur. Hjemmelaget grytebrød med havregryn er nok favoritten hjemme hos oss. Deigen kan lages i lang tid i forveien og stekes rett før vi skal spise. På den måten har vi fersk brød nesten hver morgen. 

Ingredienser: 
  • 1 dl appelsinjuice
  • 3,5 dl vann
  • 2 ss honning
  • 1 ts maltekstrakt
  • 1,5 ts gjær
  • 1,5 ts salt
  • 2 dl Urkraft havregryn, lettkokte
  • 2 dl havremel
  • 2 dl sammalt hvetemel
  • 3-4 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  • Tilsett appelsinjuice, vann og honning og bland godt sammen. Deigen skal være ganske klissete.
  • Dekk til bakebollen og la den heve i romtemperatur over natten (minst 12 timer).
  • Sett ovnen på 250 grader og plasser en tom gryte uten lokk på nederste rille.
  • Elt deigen lett til du kjenner at den har blitt fastere og la den heve i 20 minutter.
  • Plasser deigen på et bakepapir plasser det forsiktig i den varme gryten. Legg på lokk og plasser gryten med deigen i den forvarmede ovnen.
  • Stek brødet i ca. 40 minutter.
  • Når brødet er ferdig, tar du gryten ut av ovnen og løfter det nystekte brødet ut. Avkjøl på rist.
  • Skjær opp i skiver og nyt med ditt favorittpålegg.


Få flere tips til oppskrifter med Urkraft Havre i linken under.

Les mer

Mitt beste turtips

Skitur til Raudheia 659 moh

Fursetfjellet er utgangspunktet for en rekke fine familieturer og trimturer. På solværsdager er det et yrende folkeliv her. Raudheia (659 moh)er den høyeste toppen som naturlig benyttes fra parkeringen på Fursetfjellet. Her er det oppkjørt løype til du kommer over tregrensa, og turen til toppen tar litt over en time i rolig tempo. Det er lett å finne frem da det som oftest er skispor helt til toppen. Raudheia er også en enkel og fin tur med telemark eller randoneski. Med en stigning på ca 450 høydemeter får du et flott nedrenn helt til parkeringsplassen. 

Kjør E39 mellom Hjelset og Batnfjordsøra. På toppen av Fursetfjellet er det vinterbrøytet og avgiftsbelagt parkeringsplass.Ved parkeringsplassen er det skiltet til Raudheia. Like syd for parkeringsplassen går den oppkjørte løypa langs den lille alpinbakken og videre oppover langs nordsiden av Steinliheia før du går mot toppen av.

Kilde og foto: Morotur.no

Husk å sjekke skredvarsel på varsom.no og ta alltid med fjellvettreglene i ryggsekken. God tur!

Fakta om turen

Område Molde, Gjemnes
Type tur Skitur
Gradering Middels
Lengde 3,49 km en vei
Tid 2 t, 5 min
Høydemeter 209 - 659 moh
Grader
Utstyr
Varsler
Sesong Vinter
Parkering På toppen av Fursetfjellet er det vinterbrøytet og avgiftsbelagt parkeringsplass.

DETTE BØR DU PAKKE MED DEG PÅ TOPPTUR

Naturen er rå og uforutsigbar, derfor er det viktig å forberede seg godt før du tar steget mot nye høyder. Sjekk væremeldingen og forholdene der du skal gå. For å få en god opplevelse er det særlig viktig å holde seg varm og mett gjennom hele turen. Tenk over hvor lenge du skal være ute og sørg for å ha med deg nok mat og vann, og riktige klær og utstyr:
 

  • Fjellski eller randonneeski, feller, støvler og staver, eller snowboard, støvler, truger og staver 
  • Sender og mottaker - på kropp
  • Hjelm og alpinbriller
  • Sekk (minst 40 liter) med: spade og søkestang, rikelig mat og drikke, noe søtt for rask energi, nød proviant
  • Ekstra klær (pakkes vanntett): ulltrøye, ullvotter/vindvotter, sokker, varmeplagg i dun eller ull 
  • Sitteunderlag
  • Førstehjelpsutstyr med sportstape
  • Multiverktøy, ståltråd og duct-tape
  • Mobiltelefon
  • Kart, kompass og kartmappe, evt. GPS
  • Solbriller og solkrem
  • Hodelykt – det blir fort mørkt om vinteren

Kilde: DNT.no